SIGNATUR arkitekter

Borgerservice Favrskov Kommune

Ombygning – ny indretning – møblering

Borgerservice i Favrskov Kommune trængte til en opdatering for at kunne betjene borgerne bedst muligt. Arealet omkring ekspeditionen var trængt, og rummene fremstod mørke.

Vi har løst opgaven ved at “rydde op og rydde ud” samt etablere mere enkle  og mindre pladskrævende betjeningsskranke. I de mørke rum, som til dels skyldes et mørkt farvevalg på væggene, som der ikke måtte laves om på, valgte vi at arbejde med bl.a.  indirekte belysning. Derudover blev rummene åbnet op så dagslyset kan sive fra rum til rum.

Der er væltet vægge imellem nogle af de eksisterende rum, så de forholdsvis små rum blev større både fysisk og visuelt. Det skabte blev kig imellem rummene, så alle 5 skranke har bedre visuel kontakt med hinanden. Borgerservice er placeret i en oval bygningsform, som kræver en rigtig god og præcis indretning for at kunne fungere optimalt. Derfor valgte vi custommade betjeningsskranke, så vi kunne designe dem præcist til de rum, de er placeret i. Derudover gav de custommade betjeningsskranke også mulighed for, at personalet i Borgerservice har kunnet tilpasse dem til præcis deres arbejdsbehov.

De mørke lokaler blev lysere og venligere ved at lægge diskret led-belysning ind langs den eksisterende loftsfrise. Dette skaber et lettere udtryk ved loftet og lysnede den sortmalede loftsfrise. Derudover valgte vi light point sticks, som er vertikale væglamper, som skaber indrekte belysning på væggene. Lamperne blev malet i samme røde vægfarve, som den ovale væg fremstår i – denne væg er en signatur form og den røde farve går igen på alle de krumme overflader. Derfor skulle denne farve bevares. Ved at male lamperne i samme røde farve, fremstår de diskrete og elegante. Ved ledbelysning skaber de et flot indrekte lys, som fremhæver den krumme form og gør rummet lysere.

I hele design processen har vi haft tæt kontakt til personalet, som har budt ind med deres behov og kvalitetssikret vores design løsninger. Vi har lavet 3D – modeller, så de kunne se indretning og møbler, som det ville fremstå i virkeligheden. Dette er en arbejdsmetode, vi har stor succes med, fordi mange spørgsmål og uklarheder besvares inden byggeriet udføres.

Borgerservice Favrskov Kommune

Bygherre: Favrskov Kommune


År: 2018


Omfang: 250 m2


Byggesum: 1,4 mio. kr.


Projektteam:


Arkitekt: SIGNATUR arkitekter aps


Opgave:
Ombygning
Ny indretning
Custommade møblering
Udbud
Budget
Byggeledelse

Se billeder fra projektet ovenfor (klik for større billeder):

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med netop
dit projekt, er du velkommen til at kontakte:

Søren Nørgaard
Partner og Arkitekt MAA / Byggeøkonom

TLF: 22750036 sn@signaturarkitekter.dk