INDVIELSE AF NYT SKOLEHJEM

D. 18.08.16 For et år siden vandt vi totalentreprisekonkurrencen om “Et Nyt Skolehjem” til Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. I torsdags, d. 18. august, blev skolehjemmet indviet, men allerede d. 8. august blev skolehjemmet taget i brug af de første elever. Vi er stolte over den modtagelse, som det nye skolehjem har fået. Især er vi glade for, at vores idéer om lyse rum med naturligt dagslys, transparens, fællesskab og fleksibilitet virker i det færdige byggeri. En af eleverne fortæller at: “Jeg boede på det gamle hjem før, men det her er meget bedre. Det er mere fleksibelt indrettet, fordi vi kan flytte rundt på alle møbler og skillevægge og dermed indrette det helt, som vi selv vil. Samtidig ligger bygningen mere centralt, så vi er tættere på værkstederne.” Citat, Tobias Mertz, tømrerlærling.

Direktør for DjH, Henrik Øelund, sagde i sin indvielsestale, at skolen har fået et markant byggeri, som med sin arkitektur passer ind i skolens eksisterende bygninger. De er særligt glade for den velkomst, som den nye facade mod syd byder elever og lærere, når de ankommer til det nye skolehjem. Han fortalte, at skolens elever allerede har taget rummene i brug, og at de samles i de fælles rum, både ude og inde, som var hensigten. Sidst, men ikke mindst, blev udsigten over Hadsten by fremhævet, som alle eleverne kan få glæde af fra den øverste etage på trappe/fællesarealet mod syd.

  • Byggeriet er på 2300 kvadratmeter og har kostet 36,2 millioner kroner og indeholder 57 værelser og i alt 108 sengepladser
  • Skolen har i forvejen 347 sengepladser på det gamle skolehjem samt plads til 48 på kursusejendom
  • Projektet er vundet i totalentreprisekonkurrence juni 2016.
  • Totalentreprenør Byggeselskabet Paulsen A/S
  • Arkitekt: Rikke Daugaard fra SIGNATUR arkitekter aps
  • Ingeniør: Wullum Pasgaard A/S

Se projektet hér.

Artikler om byggeriet:
Artikel i Randers Amtsavis
Artikel i Favskov Posten
Artikel i Århus Stiftstidende