VILLA KNUDSEN, 

For Villa Nordic har vi tegnet Villa Knudsen – en moderne bolig med en funktionel planløsning, der får det bedste ud af byggegrundens lidt udfordrende placering.
For at opnå et godt lysindfald, skal arkitekturen åbne op for sollys i syd samtidigt med, at den forholder sig til, at grunden her har udsigt mod nord og indkørsel i vest. Det kræver grundige overvejelser at få alle facetter tænkt med i byggeriet, så du får en fornuftig indretning, der naturligt udnytter dagslyset, og som også forholder sig realistisk til en moderne families ønsker og behov.

Detaljer om Villa Knudsen
For at løse alle udfordringer uden kompromisser, består huset af to bygningsdele med hver sin form: En stor bygning med ensidig taghældning mod vest. Her trækker højtsiddende vinduer i den vestvendte facade lys ned i køkken/alrum, stue og gangareal. Samtidigt åbner bygningen sig mod nord med store glasfacader, der giver fuld udnyttelse af udsigten. Mod vest en mindre bygningsdel med fladt tag. Bygningen indeholder badeværelse, bryggers og overdækket vestvendt terrasse. Her er også blevet plads til et udekøkken. Udover at overdække terrasse, så sommeraftenerne forlænges, fungerer overdækningen også som solafskærmning for solen om sommeren. Det skaber et godt og behageligt indeklima. Forældreafdeling i øst med eget badeværelse, udsigt til naturen og udgang til østvendt terrasse. I modsatte ende af huset indgang og bryggers, badeværelse og børneafdeling med 2 værelser. I direkte forbindelse med garagen er der et praktisk redskabsrum, hvor der er plads til opbevaring. Der er tænkt flere detaljer ind i planløsningen som tilgodeser den moderne families ønske om en bolig, der kan fungere som et afslappende og rekreativt frirum: separat vinrum, udekøkken hvor hele familien kan nyde glæden ved at tilberede mad ude året rundt, udebrus i forældreafdelingen hvor morgenbadet kan nydes med udsigt til den omkringliggende natur.