Villa Midtagervej – Højbjerg

Tilbygning har givet familien mere plads
Med arkitektens hjælp er klassisk murermestervilla respektfuldt moderniseret

Familien på fire havde brug for mere albuerum i deres murermestervilla på Midtagervej. De var glade for området og havde ikke lyst til at flytte fra stedet. Løsningen blev en tilbygning i zink, som udvider boligarealet. Samtidig har familien, med arkitektens hjælp, fået en bedre udnyttelse af de eksisterende kvadratmeter, så der nu er god plads til alle familiemedlemmer.

Den rette balance mellem nyt og gammelt er væsentligt for et vellykket resultat, når der skal bygges til. Arkitektur og materialer i tilbygningen på Midtagervej forholder sig til murermestervillaens fine og karakteristiske linier. Tilbygningen gentager murermestervillaens form, men er udført i et andet materiale. Det skaber en nutidig tilbygning, som samtidig respekterer den flotte gamle murermestervilla. Overgangen mellem zink og de røde mursten er vinduespartier. Det skaber en naturlig overgang imellem de to materialer.

Vedligeholdelsesfrit byggemateriale

Zink er et ædelt og smukt materiale, som passer fint til den klassiske røde mursten. I denne tilbygning er zink både valgt til tag og facader, da det fremhæver tilbygningens flotte form. Samtidig er det et praktisk og vedligeholdelsesfrit materiale, og det har den fordel, at det bliver flottere med årene pga. dets patinering.

Øvrige detaljer om tilbygningen på Midtagervej 

 

Tilbygningen er lavet som en let “svævende” boks i zink. Det svævende og lette indtryk fremkommer ved, at zinkboksen hviler på den eksisterende garage samtidig med, at en del af konstruktionen spænder udover garagens afgrænsning. 


I stueetagen er det eksisterende køkken flyttet fra et lille, lukket rum og ud i det nye store køkken-alrum. Her er der nu luft og god plads omkring kogeøen samt plads til et spisebord.
Det nye større stueareal er placeret i tilbygningen, hvor vinduer fra gulv til loft sørger for et godt dagslysindfald. 


Rummet, som husede det gamle køkken, er blevet omdannet til et praktisk kontor.  


På første sal er der både blevet plads til et større badeværelse og et stort forældresoveværelse. Loftet i forældresoveværelset er ført til kip, hvilket giver en god rumlighed. I taget er tilføjet 2 Velux vinduer, som sørger for et blødt og behageligt dagslys. Fra sengen er der direkte kig op i ovenlysvinduerne og videre ud på himlen. Her er rig mulighed for at følge naturens gang eller at ligge og kigge på stjernerne om natten. 


Vestvendt terrasse. Den ekstra terrasse var ikke en del af familiens oprindelige plan. Den har vi foreslået undervejs i byggeprojektet. Der var allerede en østvendt terrasse, men med den nye tilbygning på tegnebrættet, tegnede konturerne sig til en ny vestvendt terrasse, der arkitektonisk skaber balance i familiens smukke villa og udnytter aftensolen.


 

 

Se billeder fra projektet ovenfor (klik for større billeder):

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med netop
dit projekt, er du velkommen til at kontakte:

Søren Nørgaard
Partner og Arkitekt MAA / Byggeøkonom

TLF: 22750036 sn@signaturarkitekter.dk