Villa Risager

Villa Risager – arkitekttegnet villa i Højbjerg
Arkitekthjælp til at tegne funktionel villa til familie med store børn

Familien Risager har købt en grund i Højbjerg, hvor de gerne vil bygge en villa, der kan opfylde familiens ønsker til en funktionel og familievenlig bolig. Det vil sige en villa, der udnytter udsigten mod øst og integreres naturligt med grund og have. Planløsning, der giver mulighed for at være privat trods placering op til vestvendt villavej, lys indretning og separat børneafdeling.

Arkitekthjælp, der viser mulighederne i projektet 
Familien har tegnet flere skitser til deres nye villa, men har haft svært ved at finde den helt rigtige planløsning uden kompromisser. Grunden er speciel fordi den skråner mod nordøst. Det rummer en udfordring. Placeres stue/opholdsrum udelukkende mod øst vil ønsket om fuld glæde af udsigten i fred og ro tilgodeses, men kun morgensol vil strømme ind i rummene. Medmindre aftensol tænkes ind i arkitekturen. Placeres stuen mod vest er der fuld udnyttelse af solen i dagtimerne, men ønsket om også at være privat, konflikter med placeringen ud mod vejen.
Vi har hjulpet familien med at se mulighederne, og har tegnet en villa, der tager højde for alle de små, men vigtige detaljer, der har praktisk betydning i dagligdagen.

 

Detaljer om arkitekttegnet villa i Højbjerg 


Villaen placeres så tilbagetrukket fra vejen som muligt for at give familien lidt privat albuerum. Placeringen gør villaen knap så eksponeret for nysgerrige blikke fra forbipasserende. 


Indgangsparti i stueplan der både har en praktisk funktion – garderobe er gemt af vejen og giver fuld udnyttelse af pladsen i opholdsrum, og som samtidig trækker familiens dagligliv lidt væk fra vinduerne, der vender ud mod vejen. 


Stueetage med voksenafdeling samt både øst og vestvendte terrasser, hvor morgen- og aftensol kan udnyttes. Aftenterrassen mod vest er lavet som et tilbagetrukket overdækket element, der skaber et privat rum. Glaspartier ud mod terrasser giver gennemlyste rum. 


Parterreetage bringer huset i plan med den skrånende grund. Børneværelser, teknikrum og bryggers er placeret i parterreetagen med direkte udgang til haven. 


Køkkenalrum og stue forbindes visuelt med glasskydedør. Stuen er trukket lidt længere væk fra villa vejen for at skabe afstand for nysgerrige blikke. Køkken alrummet er et gennemgående rum fra øst facaden til vest facaden. I dette rum vandrer dagslys rundt fra morgen til aften. Det bliver et lækkert åbent og lyst rum med som drager nytte af herlighederne fra begge facader.– uden at gå på kompromis med sine øvrige ønsker. 


 

Se billeder fra projektet ovenfor (klik for større billeder):

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med netop
dit projekt, er du velkommen til at kontakte:

Rikke Daugaard
Partner og Arkitekt MAA

TLF: 40921133 rd@signaturarkitekter.dk